Elkezdődött a honvédség ejtőernyős szezonja Szolnokon

Megosztás

Az ejtőernyős ugrásairól számolt be a honvédség szolnoki helikopterdandárja, az ejtőernyőseik egészen remek időben indították a szezont a Sportrepülőtéren.

„A tegnapi kiképzésen edző-, bekötött körkupolás és légcellás taktikai ejtőernyővel való ugrások követték egymást” – olvasható a közösségi médiában megjelent bejegyzésükben.

A honvédség láthatóan nagy hangsúlyt fektet az ejtőernyős feladatokra és képzésekre, tavaly augusztusban a válogatott sikerrel vette a célbaugró világkupa-sorozat negyedik versenyét Olaszországban.

A tavalyi versenyről úgy írtak, magabiztos versenyzéssel, kitűnő ugrásokkal diadalmaskodtak és megérdemelt győzelmet arattak.

Szintén 2023-ban, egy egyhetes kadéttábor keretein belül, komoly felkészülés mellett tizenöt fiatal ugorhatott, akik előzetesen egy vizsga által adtak számot tudásukról.

A tanórák mellett számos érdekes előadáson is részt vettek a kadétok, többek között az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár és az MH Kiss József 86. Helikopterdandár feladatrendszerét és működését bemutatókon. A Speciális Ejtőernyős Kiképzési Központban ismerkedtek meg a katonai ejtőernyőzéssel, ahol beszélgethettek a világbajnoki címmel rendelkező magyar ejtőernyős válogatott tagjaival, és megnézhették az ejtőernyős szimulátort.

Képek: MH Kiss József 86. Helikopterdandár – hivatalos oldal Fb

Kapcsolódó cikkek